Alewijnse Marine Systems sluit raamcontract met Bodewes Binnenvaart B.V. voor nieuwbouw tien binnenvaartschepen

Alewijnse Marine Systems heeft begin april een raamcontract gesloten met Bodewes Binnenvaart uit Millingen aan de Rijn voor het leveren en installeren van de complete elektrische installatie aan boord van tien binnenvaartschepen. Het betreft zowel ‘droge lading’ schepen als een aantal tankers. Met dit raamcontract versterkt system integrator Alewijnse de jarenlange samenwerking met Bodewes Binnenvaart.

WERKVOORBEREIDING DIRECT VAN START
Momenteel worden de casco’s in het buitenland vervaardigd. Als de casco’s arriveren op de werf van Bodewes Millingen, zal onmiddellijk met de uitvoering worden gestart. De casco’s zullen opeenvolgend worden geleverd. Dit betekent dat de werkvoorbereiding voor deze projecten direct in gang is gezet, waarmee een voorspoedige start en een vlotte voortgang wordt gewaarborgd. Het leveren en aansluiten van de complete elektrische installatie bestaat onder andere uit alarm, monitoring en control systeem, alle licht- en krachtverdeelkasten, verlichting, navigatie verlichting en een Omron 2-draadssysteem.

EFFICIENCY IN SAMENWERKING
Het raamcontract versterkt de jarenlange samenwerking tussen Alewijnse Marine Systems en Bodewes Binnenvaart. De projecten gaan onmiddellijk van start en Alewijnse heeft in de komende periode veel tijd en capaciteit voor deze schepen ingepland. Alewijnse en Bodewes werken toe naar een optimaal gestroomlijnde samenwerking bij de nieuwbouw van binnenvaartschepen. Beide partijen streven al langere tijd standaardisatie na. Een raamcontract in deze vorm biedt nog meer mogelijkheden om deze efficiënte werkwijze in de toekomst verder uit te bouwen.

PROJECTMATIG WERKEN EN ‘PRE-FAB’
Naast de projectmatige uitvoering van de werkzaamheden hier in Nederland heeft Alewijnse als doel om al in een eerder stadium dan gebruikelijk in een project in te stappen. Zo wordt er gekeken naar de mogelijkheid om onderdelen zoals hoofdschakelborden al in het buitenland in het casco te monteren. Wanneer dan het casco, inclusief vooraf bepaalde delen van de elektrische installatie, in Nederland aankomt, kan een nog snellere oplevering gepland worden. Door meer te standaardiseren, kan de werf sneller leveren. Zo zal deze werkwijze uiteindelijk voordeel opleveren voor alle betrokken partijen.

Bron: Alewijnse Marine Systems, 28-04-2008;