DNV GL viert 150 jarig bestaan in Amsterdam

– Nieuwe Noorse-Duitse eigenaar van KEMA roept wereldleiders en industrie op zich sterk te maken voor duurzaamheid
– 300 jaar ervaring in het certificeren, testen en adviseren in de scheepvaart, elektriciteits-, olie- en gasindustrie.
– 6 Thema’s van de toekomst dragen oplossingen aan voor een duurzame toekomst.
– DNV GL investeert in Nederlandse innovatie: 70 miljoen Euro voor grootste hoogspannings lab ter wereld in Arnhem.

Vandaag viert DNV GL haar 150 jarig bestaan in de Hermitage en Het Scheepvaarmuseum in Amsterdam. DNV GL wil deze mijlpaal vooral vieren door vooruit te kijken en heeft daarvoor zes strategische thema’s uitgewerkt voor een veilige en duurzame toekomst. Vier daarvan worden vandaag getoond door DNV GL experts: Elektriciteit voor de toekomst, De toekomst van de scheepvaart, Aanpassingen voor een veranderend klimaat en De rol van gas in de energie transitie. Daarnaast zal de Engelse wetenschapper Gabrielle Walker uiteenzetten hoe de opwarming van de aarde tegengegaan kan worden.

Het Noorse Det Norske Veritas (DNV) en het Duitse Germanischer Lloyd (GL) fuseerden 1 jaar geleden tot het nieuwe bedrijf DNV GL met wereldwijde 16.000 experts in 100 landen. DNV GL is tevens eigenaar van het Nederlandse KEMA dat door DNV werd overgenomen in 2012. Samen hebben de drie bedrijven meer dan 300 jaar ervaring in het certificeren, testen en adviseren van klanten in de scheepvaart, elektriciteits-, olie- en gasindustrie. De business assurance tak certificeert vrijwel alle industrieën in Nederland voor ISO 9001, 14001 en 18001 voor een duurzame en verantwoorde bedrijfsvoering.

David Walker, CEO DNV GL-Energy: “Het doel van DNV GL is om leven, eigendom en onze leefomgeving te koesteren. Daarmee willen we impact maken op een veiligere en duurzamere wereld. Ongelimiteerde groei is op deze planeet simpelweg fysiek niet haalbaar. Alles is bij ons gericht op lange termijn verbeteringen: onze diensten, bedrijfscultuur, 16.000 experts en onze 5% investering in onderzoek. Onze sterke financiële positie is cruciaal om onze onafhankelijke en leidende rol als dienstverlener in technologie en risk management te behouden en om invloed uit te kunnen blijven oefenen op een duurzamere wereld. Ook tijdens de vieringen van onze 150-jaar mijlpaal in meer dan 10 steden wereldwijd staat duurzaamheid centraal. Daar gaan we met onze klanten, overheid en andere stakeholders het gesprek aan over hoe we samen een duurzame toekomst kunnen realiseren.”

Jacob Fontijne, Landen Directeur DNV GL Benelux en Directeur KEMA laboratories

 

Foto: Jacob Fontijne: Directeur DNV GL Nederland en Global Directeur KEMA Laboratoria

Jacob Fontijne, Landen Directeur voor DNV GL in de BeNeLux en Directeur van de KEMA laboratoria: “In 2050 heeft de wereldbevolking 60% meer energie nodig dan vandaag. We moeten met zijn allen keihard werken om de wereld in de toekomst leefbaar te houden. Alles wat DNV GL doet draagt bij aan een betere en veiligere leefomgeving, nu en in de toekomst. In deze tijd van economische en politieke onzekerheid roepen wij bedrijven en leiders op hetzelfde te doen en zich hard te maken voor een duurzamere wereld. Onze zes strategische thema’s en onze overige onderzoeksactiviteiten tonen aan dat het kan.”

DNV GL in de Benelux
In Nederland is DNV GL al actief sinds 1928 toen KEMA werd opgericht. Momenteel werken bij DNV GL in de Benelux meer dan 900 medewerkers op vijf locaties: Arnhem (500), Barendrecht (219), Groningen/Friesland (116), Antwerpen (45), Leiden (3), Schiedam (17). Het wereldwijde hoofdkantoor van de DNV GL energie tak is gevestigd in Arnhem. In Nederland heeft DNV GL twaalf laboratoria waaronder de KEMA kortsluit- hoogspanningslaboratoria in Arnhem waarin DNV GL recent 70 miljoen investeerde en dat nu gebouwd wordt. Het laboratorium in Arnhem wordt het grootste ter wereld en is als enige in staat apparatuur te testen voor ‘supernetten’ waarin bulktransport van elektriciteit plaatsvindt op een spanningsniveau van 800.000 volt.

Meer… DNV.GL