Geen plastic rietjes meer op cruiseschepen van Norwegian Cruise Line

Duurzaamheid

Norwegian Cruise Line (NCL) gaat het gebruik van plastic rietjes op hun vloot van 26 cruiseschepen in de ban doen. Het bedrijf denkt daarmee afscheid te nemen van zo’n 50 miljoen plastic rietjes. 

NCL is lid van de Trash Free Seas Alliance van Ocean Conservancy en werkt actief aan oplossingen om de hoeveelheid plastic wat in de oceanen terecht komt te beperken.

“De beslissing om te stoppen met het gebruik van eenmalige plastic rietjes op onze vloot en eilandbestemmingen is een voortvloeisel van ons wereldwijde milieuprogramma ‘Sail & Sustain’ en dringt onze impact op het milieu verder terug”, aldus Frank Del Rio, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line. “Als lid van de Trash Free Seas Alliance willen wij ons steentje bijdragen aan de bescherming van de oceanen zodat toekomstige generaties hier ook van kunnen genieten.”

Het besluit om af te stappen van het gebruik van plastic rietjes op de vloot en eilandbestemmingen bouwt voort op de acties van het bedrijf op het gebied van milieu, gericht op een toename van de duurzame inkoop, beperking van afvoer van afval naar stortbergen, investering in nieuwe technologieën en terugdringing van de CO2-uitstoot.

“Wij loven Norwegian Cruise Line Holdings voor deze belangrijke stap in het beperken van eenmalig plastic”, zei Janis Searles Jones, chief executive officer van Ocean Conservancy. “Plastic rietjes vormen slechts een fractie van al het plastic in de oceanen, maar ze behoren altijd tot de top tien items die worden verzameld tijdens de jaarlijkse International Coastal Cleanup van Ocean Conservancy. Bovendien kunnen ze dodelijk zijn voor het dierenleven in de oceanen, en daarom dringen we er al lang bij onze leden op aan om indien mogelijk af te stappen van het rietje.”

De Trash Free Seas Alliance is opgericht in 2012 en bestaat uit toonaangevende partijen vanuit de industrie, milieubehoud en de wetenschap. Samen vormen ze een forum voor een pragmatische en praktische samenwerking gericht op een meetbare afname van de hoeveelheid afval in de oceanen.