Foto: SGS Nederland

“Het voelt echt als ondernemen”

Op de werkvloer

Op het hoofdkantoor van SGS Nederland ontmoeten wij Danny Nunez, Supervisor Marine Safety bij SGS Nederland. Trots heet hij ons welkom in ‘zijn werkplaats’. Danny werkte ruim twintig jaar als supervisor in de industrie, waarvan drie jaar voor zichzelf. Als zzp’er deed hij verschillende opdrachten in de industrie en ook voor SGS bleef hij niet onopgemerkt. “Anderhalf jaar geleden vroegen ze mij of ik binnen SGS Nederland de nieuwe dienstverlening Marine Safety wilde opzetten.” Marine Safety controleert en certificeert alles omtrent veiligheid aan boord van schepen. “Inmiddels zijn we ruim acht maanden in bedrijf”, vertelt Danny trots.

Foto: SGS Nederland

Vrijheid

“Vanuit SGS kreeg ik vanaf dag één de vrijheid om op basis van mijn opgedane kennis en expertise deze nieuwe afdeling op te zetten en in te richten.” En dit wordt letterlijk bedoeld. “Als nieuwe dienstverlening binnen SGS, een specialist op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering, moesten onze eigen procedures en certificeringen natuurlijk ook in orde zijn. Hier heb ik mij de eerste maanden onder andere mee bezig gehouden. Daarnaast ben ik op zoek gegaan naar een eigen werkplaats en kon ik deze naar eigen wens inrichten. Het voelt dus echt als ondernemen, alleen dan binnen een grote organisatie”, legt Danny uit.

Foto: SGS Nederland

“HET VOELT ECHT ALS ONDERNEMEN”

Supervisor

Als Supervisor stapt Danny, samen met collega’s, aan boord van schepen om te controleren hoe het met de veiligheid staat van diverse equipment aan boord. “Van reddingsvesten, persluchtsets, alarmen tot vlotten, we controleren alles”, vertelt Danny. “De vaste onderdelen controleren en testen wij aan boord en alle overige losse producten nemen wij mee naar de werkplaats in Spijkenisse. Hier worden de onderdelen gecontroleerd, getest, gecertificeerd of afgekeurd.” Tijdens de rondleiding door de werkplaats waar Danny alles laat zien en vol passie uitleg geeft, valt direct op hoe alle werkbanken en apparaten als een aaneengesloten keten zijn geplaatst. “Op deze manier kunnen wij zo efficiënt mogelijk te werk gaan, want vaak hebben wij toch met een tijdsdruk te maken. De tijd dat een schip in de haven ligt, hebben wij om te certificeren. Het is geen uitzondering dat dit binnen 24 uur moet gebeuren.”

Professional Danny Nunez aan het werk. Foto: SGS Nederland.

Een groot pluspunt

Flexibiliteit is daarom een belangrijke eigenschap voor Danny en zijn collega’s. “Schepen kunnen dag en nacht aankomen. Daarnaast kan het ook zijn dat wij een paar uur later of eerder dan gepland al aan boord mogen. Daar moet je mee om kunnen gaan en houdt het uitdagend.” Verder is met name de afwisseling een groot pluspunt benoemt Danny. “De ene keer stap ik aan boord van een zeeschip in de Europoort, een dag daarna ben ik controles aan het uitvoeren in de werkplaats en weer een dag later ben ik onderweg naar de haven van Antwerpen. Doordat wij bijna dagelijks aan boord gaan van verschillende schepen hebben wij veel te maken verschillende culturen. Dit maakt het ook interessant! Het is leuk om te zien hoe op elk schip weer andere gebruiken worden gehanteerd.”

Onderdeel van een grote organisatie

Ondanks dat Danny zijn eigen plek en de verantwoordelijkheid over Marine Safety heeft, is hij blij om onderdeel te zijn van SGS. “Het is fijn om een organisatie met zoveel kennis, ervaring en middelen achter je hebben te staan. Zo is een van de jongens uit mijn team afkomstig van een andere afdeling binnen SGS en biedt SGS mogelijkheden om door te groeien binnen afdelingen, maar ook persoonlijk.” Zelf hoopt Danny met Marine Safety verder te groeien. “Wie weet dat we over een bepaalde periode een tweede vestiging in het buitenland kunnen openen.”