Nieuwe campus zeevaartschool Terschelling geopend

Opleiding & training

Vanaf 19 september wonen de studenten van het Maritiem Instituut Willem Barentsz in een spiksplinternieuwe campus. Met een knallend kanonschot openden gedeputeerde Klaas Kielstra en oud-wethouder Teun de Jong officieel het nieuwe thuis.

Terschelling, de zee en zeevaart zijn nauw met elkaar verbonden. Het eiland biedt een unieke locatie voor het volgen van onderwijs aan het Maritiem Instituut Willem Barentsz. Omringd door het water worden studenten klaargemaakt voor hun toekomst.

Gedeputeerde van de provincie Fryslân, Klaas Kielstra, roemt het belang van de zeevaartschool voor de eilander economie en leefbaarheid. “Zelfs internationaal staat dit instituut hoog aangeschreven. Dat heeft niet alleen een positief effect op Terschelling, maar op het hele Waddengebied en zelfs de provincie.”

Thuis voor studenten 
De nieuwe Campus biedt de studenten een thuis tijdens hun eerste twee studiejaren. Naast een eigen plek voor iedere student beschikt het over gezamenlijke huiskamers, studieruimte, fitnessruimte en een sportveld. De Campus is gebouwd in opdracht van Woningstichting De Veste in nauwe samenwerking met de Gemeente Terschelling, NHL Hogeschool en het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB). Wonen en leren bevindt zich nu op loopafstand van het onderwijs.

Grootschalige renovatie
Voor het MIWB is de komst van de nieuwe Campus een eerste stap in een traject van vernieuwing. Binnenkort krijgen de bouwwerkzaamheden rondom de locatie een vervolg. Het MIWB start een grootschalige renovatie waarmee zij haar schoolgebouwen moderniseert. “NHL Hogeschool werkt aan excellent onderwijs”, aldus Willem Smink die als voormalig voorzitter van het CvB van de NHL een belangrijke rol heeft gespeeld bij het mogelijk maken van de renovatie. “Met de renovatie wil het MIWB haar schoolgebouwen en bijbehorende faciliteiten versterken, zodat het excellent onderwijs kan blijven aanbieden. Hiermee creëert de onderwijsinstelling een prettige leer- en werkomgeving die klaar is voor de toekomst”.

Zo ontstaan onder andere in het hoofdgebouw meer studie- en overlegplekken. In het trainingscentrum komt een extra verdieping met ruimte voor meer simulatoren en het Nautisch Kwartier krijgt een geheel nieuwe indeling. Met de oplevering van het definitieve ontwerp is de onderwijsinstelling een stap dichter bij een eigentijdse onderwijsomgeving die klaar is voor de toekomst.